Jak zrobić zdrowe pesto ze szpinakiem, migdałami i bazylią

Pesto to niesamowity sos do makaronu, który nada Twojemu obiadowi zdrowy twist. Oto przepis na pesto, które przygotowuje się poprzez zmiksowanie szpinaku, migdałów, bazylii, czosnku i soku z cytryny.

Składniki:

Szpinak

Bazylia

Migdały

Czosnek

Sok z cytryny

Sól

Wartość odżywcza:

To pesto zawiera mnóstwo składników odżywczych i jest świetnym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Kluczowe składniki odżywcze to witamina K, witamina C, magnez, potas, wapń i miedź.

Czas przygotowania:

Przygotowanie pesto zajmie 30 minut.

Czas gotowania:

Nie musisz gotować makaronu przed dodaniem pesto. Wystarczy, że ugotujesz go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Podawać:

Pesto można podawać jako dodatek do dania głównego lub sałatki. Można go również podawać z kurczakiem.

Wnioski:

Jest to jeden z najlepszych przepisów na pesto i można również dodać orzeszki piniowe lub orzechy włoskie dla smaku. Jeśli lubisz ten przepis to podziel się nim ze swoimi przyjaciółmi i rodziną.